Cinci olarak tabir edilenler genelde hocalardır. Medyumlar ya da hocalar cinler ile iş birliği yaptıkları zaman halk arasında cinci olarak tabir edilirler. Bu aslında hocaların, cinler ile irtibata geçtiği ve gaybdan bilgi verdiği anlamına gelir. Bazen bir fal aracılığı ile cinlerden bilgi alabilir. Bazen de cinlerden yardım isteyerek geri getirme, bağlama, ayırma veya soğutma işlemleri yapılabilir.
Nasıl ki insanların içerisinde iyi olanlar var ve kötü olanlar var ise, aynı şekilde cinler aleminde de iyi cinler ya da kötü cinler vardır. Kötü işlemleri yapan hastalık, ölüm ve zarara uğratma işlemlerini yapan kişiler şeytani çalışmalar yapan cinci hocalardır. Ancak geri getirme ve sevme, aşık etme, döndürme, muhabbet işlemleri sağlama gibi çalışmalar yapan ve bunlarda da iyi cinler ile çalışan kişiler rahmani işlem yapan cinci hocalardır. Yani buradan da anlaşılacağı gibi, cinler ile iletişime geçmek her zaman kötülük niyeti barındırmaz. (Cinci Hoca, Cinci Hocalar, Gerçek Cinci Hoca).
Cinci Hocalar
Cinci hocalar kimdir? Ve onların işi nedir? Şifacı mı yoksa medyum mu? Ve neden bir cinci olmak gerekiyor? Bunların hepsi kendinize sormanız gereken geçerli sorular. Her şey amacınıza bağlı. Bir cinci olarak amacınız ruhsal olarak gelişmek ve başkalarına hizmet etmektir. Bu soruların cevabını arıyorsanız okumaya devam edin. Öğrendiklerinize şaşırabilirsiniz. Kim bilir, kendinizi büyüleyici bir şeyin ortasında bulabilirsiniz.
- Modern bir dini hareket olan cinci, ölenlerin ruhlarının yaşadığı ve yaşayanlarla temas kurabileceği inancına dayanır.
- Cinci öbür dünyanın durağan olmadığını, ruhların insanlardan daha gelişmiş olduğunu savundular.
- Bu inançlar, ruhların insan bilincinin farkında olduğu ve bilgi aktarabileceği inancına dayanır.
En İyi Cinci Hocalar
Gerçek bir maneviyatçı olmak için, kişiler yeteneklerle ahlaki ve manevi ekolojideki değerler hakkında farkındalık geliştirmek gerekir. Cinci hocalar toplumsal düzen içerisinde nasıl algılanacakları, niyetlerini nasıl ortaya koyduklarından geçer. İyi niyet barındıran hocalar da kötü niyet barındıran hocalar da, maneviyat temelli bir yol izlemektedir.
Cinci Hocalar Her şeyi Bilir Mi
Maneviyatın formu ne olursa olsun, kendinizle temasa geçme ve gerçek benliğinizi bulma fikri, maneviyatın merkezinde yer alır. Sezgisel maneviyat, ruhun sezgisel yönünü vurgular. Mistik maneviyat, tüm yaşam deneyimleri için daha yüksek bir açıklama ve birlik fikrine odaklanır. Bu tür bir maneviyata sahip insanlar ayrıca otoriteye ve hiyerarşiye inanırlar. Bu inançlar, çeşitli meditasyon türlerinin uygulanmasıyla ifade edilir.
- Bir maneviyatçı, ruhların var olduğuna ve sürekli var olduğuna inanır ve gerçeği bulmak için onlarla temasa geçerler.
- Bazı ruhçular kişisel bir ruh rehberi tutarken, diğerleri ruhlarla iletişim kurmak için bir ortam kullanır.
- Yöntemi ne olursa olsun, bir cinci işi ilahi bir arayıştır.
- Cinci İncil’i okumazlar; bunun yerine meditasyon yapar ve enerjilerini yoğunlaştırırlar.
- Dahası, ölülerin ruhlarıyla temas kurmak için sezgilerini kullanırlar.
Gerçek Cinci Hocalar, Cinci Hocalar ve Maneviyat
Yukarıda, iyi niyet barındıran hocaların da kötü niyet barındıran hocaların da, maneviyat temelli bir yol izlediğini dile getirdik. Maneviyatın formu ne olursa olsun, kendinizle temasa geçme ve gerçek benliğinizi bulma fikri, maneviyatın merkezinde yer alır. Maneviyatın pek çok farklı türü vardır. Sezgisel maneviyat, ruhun sezgisel yönünü vurgular. Mistik maneviyat, tüm yaşam deneyimleri için daha yüksek bir açıklama ve birlik fikrine odaklanır. Bu tür bir maneviyata sahip insanlar ayrıca otoriteye ve hiyerarşiye inanırlar. Bu inançlar, çeşitli meditasyon türlerinin uygulanmasıyla ifade edilir.
- Bir maneviyatçı, ruhların var olduğuna inanır ve gerçeği bulmak için onlarla temasa geçer.
- Yöntemi ne olursa olsun, bir cinci hocanın ilahi bir arayışı vardır.
- Cinci hocaların genellikle ölülerin ruhlarıyla temas kurmak için sezgilerini kullandıkları bilinmektedir.
Cinci Hocalar Geleceği Bilir Mi
Her şeyden önce, manevi uyanış, maddi dünyadan manevi dünyaya bir geçiştir. Bu süreç, kişinin fiziksel dünyayı aşmasına ve duygusal durumlarına bağlanmaya başlamasına izin verir. Sonuç olarak, kişinin fiziksel ve duygusal deneyimleri değişir. Aynı zamanda birey, genellikle “duygusal uyanış” olarak tanımlanan önceliklerde bir değişiklik yaşar.
- Manevi bir kişi varsayımlarda bulunmaz veya yanılsamalara sahip değildir.
- Başkaları hakkında kötü konuşmazlar veya başkaları hakkında dedikodu yapmazlar.
- Ayrıca eleştiriyle kolayca kışkırtılmazlar ve olumsuz konuşmalara girmezler.
- Aslında, onlar hakkında kötü konuşan birinin yanındayken geri çekilme eğilimindedirler.
- Manevi bir kişi olumsuz insanlardan kaçınmaya çalışır ve dedikodudan kaçınır.
- Bunun nedeni, insanların sürekli bir değişim içinde olduklarını ve kendi düşüncelerini kontrol edemediklerini anlamalarıdır.
Üstelik manevi bir insan, başka bir insanla mükemmel bir ilişki kurmanın imkansız olduğunu bilir. Aşk nihai mutluluktur, ama aynı zamanda karanlık tarafı da vardır. Bu nedenle, manevi kişi bunun çok fazla fedakarlık içerdiğini bilir. Aynı şey başka bir insanla olan ilişkileri için de geçerlidir. Başka bir insanı yargılamayacaklar, ancak gerektiğinde onlara yardım edecekler. Bu şekilde, manevi kişi başkalarına karşı daha şefkatli olabilecektir.
TARİHSEL SÜREÇTE CİNCİ HOCALAR
Cinci hocaların geneli bir dine ya da bir inanışa sahip kimselerdir. Cinci hocaların en temelde diğer taraftaki dünyayla ve oradaki ruhlarla iletişim kurduğuna inanılır. Cinci hocaların toplumsal hayat içerisinde varlık göstermeye başladıkları ilk an öbür tarafla kurdukları bağlantıyı savunmaları ile ortaya çıktılar. İlk yıllarda, cinci hocalar öbür dünyanın durağan olmadığını, ruhların insanlardan daha gelişmiş olduğunu savundular. Bu inancı, ruhların insan bilincinin farkında olduğu ve bilgi aktarabileceği inancına dayandırarak açıkladılar.